İSTANBUL / ÇEKMEKÖY - Alemdağ Emlak Konut Ortaokulu

Alemdağ Emlak Konut Ortaokulu

Nişantepe Mahallesi Gelin Çiçeği Sokak No 9 Çekmeköy/İstanbul
Vizyon
Hayallerini gerçekleştirmede ısrarcı, değişime ve gelişime açık, çağdaş uygarlık düzeyinin üzerine çıkma yoluna katkıda bulunacak lider bir kurum olmak.
Misyon
Araştıran, sorgulayan, kendini ifade edebilen, bilimsel düşünen, teknolojiyi kullanabilen, bilgiyi kendilerine mal edip yaşama geçirebilen, insan hakları ve demokrasi kavramını iyi anlayıp özümseyebilen, öz güvenli, hedeflerini doğru koyabilen, vicdanlı, hoşgörülü, öz değerlerinin farkında, başkalarına saygılı, mutlu ve insani yönü güçlü bireyler yetiştirmek.
Başarılar
Çekmeköy İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenen ve tüm okulların katıldığı "23 Nisan Benim Bayramım" konulu resim yarışmasında okulumuzu temsilen katılan 4/A sınıfı öğrencisi Asya BERK 2.lik ödülünü almıştır.
Ulaşım
Okulumuza belediye otobüsleri ile ulaşım mümkündür. Diğer hatların yanı sıra 522 ALEMDAĞ-MECİDİYEKÖY, 11A_ALEMDAR - ÜSKÜDAR ve 14A_ALEMDAR - KADIKÖY otobüslerin son durakları okulumuzun yakınındadır. Bunun yanı sıra araba ile gelenler için Şile istikametinde Özyeğin Üniversitesini geçtikten sonra yolun sol tarafından bulunan Alemdağ Emlak Konutları sitesinin hemen yanındadır.
Yerleşim Yeri
Çekmeköy ilçesi sınırlarında yer alan Nişantepe Mahallesi özellikle Alemdağ Emlak Konutları´nın (Yaklaşık 1000 konutluk bir site) tamamlanması ile daha da canlanmıştır.
İl/İlçe Merkezine Uzaklık
Çekmeköy Nişantepe mahallesinde bulunan okulumuz Çekmeköy ilçe merkezine yaklaşık 10 km uzaklıktadır.
Sınavala Öğrenci Yerleştirme Yüzdesi
Sınava dayalı öğrenci alan okullara yerleştirme oranı %20 olup öğrencilerimizin tamamı başarı puanına (OOBP) göre üst kademedeki okullara yerleşmektedir.
Sportif Etkinlikler
TEKVANDO, KORT TENİSİ, OKÇULUK, BASKETBOL, FUTBOL, VOLEYBOL, KARAKUCAK GÜREŞLERİ
TÜBİTAK 4006 BİLİM FUARLARI
Proje Çalışmaları
eTWİNNİNG , Girişimcilik, Genç Kalemler, Kaymakamlık Tarafından Yürütülen Projeler
Okulumuz bünyesinde 12 şubeden oluşan ilkokul kısmı bulunmaktadır.