İSTANBUL / ÇEKMEKÖY - Alemdağ Emlak Konut Ortaokulu

Mrt

18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü Kutlu Olsun

Mrt

Okulumuz 8. Sınıf öğrencileri rehber, müzik ve görsel sanatlar öğretmenlerimiz eşliğinde Aydın Doğan Güzel Sanatlar Lisesi'ne gitti. Sanat ve tanıtim dolu karşılamaları için Aydın Doğan Güzel Sanatlar Lisesi İdari kadro, öğretmen ve öğrencilerine teşekkürler.

Şbt

Alemdağ Emlak Konut İlk/Ortaokul okul meclis üyeleri Şubat ayı toplantı kararlarını uygulamaya koymak amacıyla faaliyet görev dağılımlarını belirlemek için toplandı.

Şbt

Dilimizin Zenginlikleri Projesi kapsamında, meslekler temamizla bağlantılı olarak çeşitli mesleklerden olan anaokulundan velilerimiz okulumuza gelerek,öğrencilerimize bilgiler verdi.

Yeni kelimelerimiz;

MİMAR,DÜMEN,YAKA KAMERASİ ve STETOSKOP oldu.

Değerli velilerimize katkılarından dolayı teşekkür ederiz.

Şbt

Dilimizin Zenginlikleri Proje kapsamında gerceklesen kültürel öğemiz olan masalı öğrencilerimize sunduk.

Düzenlediğimiz masal günümüzde ,Okul Öncesi Öğretmenimiz Müge Emek Yıldız in anlatımıyla öğrencilerimiz Keloğlan Masalıyla buluştu.

Şbt

Dilimizin Zenginlikleri Proje dahilinde, kültür ögemiz olan, Karagöz ve Hacivat okulumuza geldi.Bu geleneksel oyunla öğrencilerimiz eğlenceli vakit geçirdi.

Şbt

6 Şubat Maraş depreminde yitirdiğimiz canlarımızı Alemdağ Emlak Konut İlk/Ortaokulu olarak saygıyla andık. Tenefüslerde ve bir ders saatinde Yağmur'un Şarkısının hikayesini öğrendik ve dinledik. Müzik derslerinde de şarkıyı öğrenip seslendirdik.

Ock

Beceri Takası

İlkokul öğrencilerimizin temel derslerde öğrendikleri becerileri

21. yy becerileriyle harmanlamaları oldukça önemli.

Bu kapsamda öğrencilerin bilgi, beceri ve yeteneklerini birbirleri ile değişebilmesi,

işbirliği, ilgilerinin çeşitlenmesi, sabır ve iletişim becerilerinin gelişmesi amacıyla

beceri takası etkinliğini planlandı.
 Öğrenci Ne Takas Edebilir?

Herhangi bir konudaki bilgiyi, beceriyi, yeteneğini sergileyebilir, sunabilir ya da

öğretebilir .

Örneğin şut atmada çok iyi olan bir öğrenci şut atmayı öğretebilir .

Bileklik yapmayı biliyorsa arkadaşlarına bileklik yapmayı öğretebilir .

Örnek çalışmalar aşağıdaki listede fakat, öğrenciler kendi ilgilerine göre örnekleri

çoğaltmakta özgürler .

· Origami gemi, uçak vs…

· Saç örgüsü

· Ayakkabı bağlama

· Yaratıcı resim çizme

· Herhangi bir kutu oyunu öğretme

· Atıklardan heykel yapma

· Örgü örme

· Kitap yazma

· Karikatür çizme

· Kolaj yapma

· Herhangi bir karakteri ayrıntılı çizme

Ock

Ocak ayı okul öğrenci meclis toplantısını yaptık. Yapılan çalışmalar değerlendirildi, uygulanacak projeler üzerine konuşuldu.

Ara

Farklı büyüklükteki hayvanların biyolojisi, zoolojisi ve fizyolojisi üzerine bir inceleme sunan bu serginin temel amacı, hayvanların anatomisi ve çeşitliliği hakkında daha derin bir anlayış kazandırmak ve dünyamızın önemli canlılarına bir saygı uyandırmaktır.

Okul öğrenci meclisimizin de katıldığı bu sergi çocuklara küçük yaşlardan itibaren tüm canlıların yaşamına saygı duymayı ve nesli tükenmekte olan yaban hayatına değer vermeyi öğretiyor.

Ara

İstanbul Valiliği tarafından yürütülen ''Öğrenci Meclisleri'' projesi kapsamında okulumuzda oluşturulan Öğrenci Meclisi ay sonu değerlendirme toplantısı için bir araya geldi.

Kas

Cumhuriyetimizin Kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü aramızdan ayrılışının 85. yılında saygı, sevgi ve özlemle anıyoruz.

Cumhuriyetimizin 100. Yılı okulumuzda coşkuyla kutlandı.

Cumhuriyetimizin 100. Yılı etkinliklerimizden